Kış Mevsimi Boyunca Bebek Bakımı

Bebeğin ideal vücut ısısı, Bebeğin üşüdüğü nasıl anlaşılır, bebek bakımı, Bebek odasının ideal ısısı, Bebek odasının ideal nem oranı, Kışın bebek bakımı, Kışın bebek beslenmesi, Kışın bebekler nasıl giydirilmeli, Yenidoğan bebekler nasıl giydirilmeli -

Kış Mevsimi Boyunca Bebek Bakımı

Kış aylarında bebek bakımı diğer aylara göre pek çok zorluk ve değişiklik içermektedir. Soğuktan ve yağıştan bebeğin etkilenmemesi için ailelerin pek çok önlem alması gerekmektedir. Peki bu önlemler ve bebek bakımında yapılması gerekenler neler?

Kış Aylarında Bebek Bakımında Önemli Noktalar

  • Bebeklerin cilt altı yağ dokuları tam anlamıyla gelişmemiş olduğundan ısılarını yetişkinler gibi koruyamazlar. Bundan dolayı bebeğinizle birlikte dışarı çıktığınızda onun yeterince sıkı giyindiğinden emin olmalısınız. Bebeğinizi pamuklu kumaşlardan üretilen kıyafetlerden kat kat giydirmeniz onu hem sıcak tutacak, hem de terleme durumunda terli kıyafet değiştirmenize imkan tanıyacaktır.
  • Isıtmadan dolayı evinizin içinde nem kaybı söz konusu olabilir. Bebeğinizi burun tıkanıklığı gibi durumlardan korumak için evinizin içindeki nem oranını %50 civarında tutmanız önemli olacaktır. Evinizdeki nem oranını ayarlamak için nem ölçer bir alet edinebilir, odanın bir köşesine ıslak bir havlu koyarak da nem oranını ayarlayabilirsiniz.
  • Bebeğinizin iyi beslenmesi de kış aylarında onun bakımı açısından önemli olacaktır. Bebeğiniz anne sütüne devam ediyorsa yeterince beslenmesi annenin yediklerine dikkat etmesi ve gerekli protein ve vitaminleri alması ile sağlanır.
  • Kış aylarında bebeğinizle dışarı çıkmanız onu gerektiğinden fazla giydirmeniz gerektiği anlamına gelmez. Ortamın sıcak olması ve bebeğin kalın giydirilmesi onun terlemesine, vücut ısısının artarak ateşlenmesine sebep olabilir. Bundan dolayı bebeğinizi giydirirken, sizin giydiklerinizden bir kat fazla giymesini sağlayın.